«Jeddi» knights

Jeg hadde aldri trodd at mitt blogginlegg nr 200 (Gratulasjoner mottas med takk!) skulle handle om en dagsaktuell sak. Som regel klarer jeg å dy meg, men ikke denne gang.

Spennende å se Db og VG med mildt sagt forskjellige vinklinger tidlig i saken. VG intervjuer sorgtung bestekompis, som er under politibeskyttelse og er så redd og så videre. Han angrer på at han i det hele tatt ringte godeste «Jeddi»

Dagbladet har undersøkt litt omkring blant annet hvordan siktede tilsynelatende ble orientert om hendelsen, og det er her det begynner å bli interessant. 

Millehaugen tre måneder igjen av en fengselsstraff. Det at han har gått ut og inn av fengsel siden slutten av 80-tallet taler på de fleste måter ikke i hans favør, men jeg tipper han har god nok kjennskap til systemet til å vite at en som har blitt kalt norges farligste fange og skutt en fengselsbetjent for å rømme, ryker på forvaring hvis han skulle gjøre noe særlig mer alvorlig enn å urinere offentlig. Uansett hvor mye penger man skulle få for en sånt «oppdrag» virker det lite logisk at det er verdt det.

Og når jeg er inne på det. Hvor sannsynlig er det at en som har drept for å rømme fra et fengsel, sitter på rumpa hjemme for å si: -Velkommen politibetjent! Etter å ha utført et bestillingsdrap? Ikke så veldig.

Noe sier meg at hvis Bergquist hadde vært der og villet drepe begge hadde han fått til det. To personer foran, skytter oppgitt i baksetet, den drepte skutt i nakken. Hvorfor skulle han da slippe vedkommende i passasjersetet, og igjen, hvis «vitnet» som kjenner identiteten hans slapp unna. Drar man da hjem og ser  på tv? Berquist og hans forsvarer passer også på å påpeke det i forbindelse med fengslingmøtet i går. Både han og advokaten ber media følge med på «den overlevende»

Siktede er på slutten av soning, har fått seg en etter sigende godt betalt jobb, skiftet etternavn (igjen) og kjøpt seg bil. VG skrev at politiet syns bilkjøpet var en mistenkelig økonomisk handling, og ville undersøke det med tanke på at fyren ikke har lappen. Db skrev at han og en kompis hadde snakket om at han måtte passe på å ikke engang falle for fristelsen til å kjøre uten førerkort, fordi tråden han hang i ville være tynn.

At politiet i første omgang fester tillit til en kriminell gjenglederskikkelse, kan unnskyldes i første omgang. Det er naturlig å etterlyse noen hvis navn blir oppgitt i nødanropet. Men når saken begynner å rulle håper jeg ikke de låser seg til et mulig forløp. At Chileneren og siktede har sonet sammen kan jo ha gitt førstnevnte tanken om den perfekte syndebukk.

Dekningen er forskjellig, VG har tonet ned ensidigheten noe og er mer faktaorienterte, men ikke mye og Dagbladet leker detektiv., en av lederne i B-gjengen sier han ikke kjenner til noen dusør, noe han sikkert ikke ville ha innrømmet uansett, men det er jo en opplysning.  Noen blogger om at media forhåndsdømmer. Det syns jeg denne gang virkelig ikke. Å blåse navn og bilde er en sjanse de fikk når siktede ble etterlyst, og det ser jo vitterlig ut til at han ikke har noe problem med å forholde seg til den 4. statsmakt.

Unggutta står utenfor tinghuset og tøffer seg. Det er pengepremie på den ene og den andre, men jeg kan ikke fri meg fra en liten Avon Barksdale/Stringer Bell følelse her altså. Det blir spennede å se om politiet forhåndsdømmer, eller om det er en bevisst kommunikasjon.  Berquist er varetektsfengslet i 4 uker med medierestriksjoner. Han kan se utenlandsk TV, og ellers «etermedia hvor det ikke er fare for at han skal kunne få informasjon om sin egen sak», hvor nå enn det er.  Kanskje han ser the Wire?

TV-serier er fint, men how ’bout that real life.

21 kommentarer

Filed under ymse

21 responses to “«Jeddi» knights

 1. Linda

  Det har i utgangspunktet vært mye som har talt for at Millehaugen ikke er drapsmannen her og i dag kommer det enda mer.
  Dersom Millehaugen virkelig skulle drepe begge to hadde han gjort det.
  Det er da ingen som lar «hovedvitne» til et drap løpe vekk fra åstedet og heller konsentrerer seg om å tenne på bilen.
  Deretter skal Millehaugen ha reist tilbake til overgangshjemmet hvor han bodde, for å vente på politiet med visshet om at et vitne var der ute.
  Hvem i all verden tror på dette?

  Når det gjelder denne Chileneren hvorfor i all verden skulle han løpe skrikende til en bensistasjon å buse ut med navnet til Millehaugen som gjerningsmann?
  Disse gjengene går aldri til politiet, det er politiet som kommer til dem.

  Hadde det virkelig vært Millehaugen som sto bak dette ville Chileneren tatt dette direkte med gjengen sin og de hadde ordnet opp selv uten politiets innblanding.

  I dag kom det enda mer informasjon som bare viser at Millehaugen er uskyldig.
  I VG står det følgende:
  29-åringen har forklart at drapsmannen først har skutt «Jeddi» på p-plassen, før han forfulgte 29-åringen et lite stykke.
  – Deretter skal han kaldt og rolig ha løpt tilbake og satt seg inn i bilen, rullet ned til enden av blindveien og satt fyr på bilen

  Da spør jeg meg følgende: 29-åringen (Chileneren) sa når politiet kom til bensinstasjonen at han løp for livet rett etter Jeddi ble skutt fordi han hadde Millehaugen etter seg.
  Hvordan kan han da si at drapsmannen kaldt og rolig løp tilbake, satt seg i bilen, rullet nedover og deretter satt fyr på bilen ??????
  Da må han ha stått å sett «drapsmannen» gjøre dette, men samtidig løp for livet……..
  Nei, her er det for mye som ikke stemmer.

  Young Guns: Let i deres egne rekker før dere setter en pris på hodet til en som er uskyldig!

 2. Kristian

  Han skjøt og drepte en fengselsbetjent for så å melde seg dagen etterpå.

  Jeg vet ikke om logikk er hans sterkeste forsvar…

 3. Tommy

  Veldig mange gode poeng Linda.. Her er det noe som ikke stemmer. Håper og tror politiet også har en liten bjelle som ringer en plass.. «her er det noe galt»

  Kristian: Nei logisk tenkning er nok ikke Millehaugen`s sterkeste egenskap. Men denne gangen tror jeg ikke han har noe med denne saken å gjøre.

 4. ajjabajja

  Vel, hvis logikk ikke var hans sterkeste side den gang, og han er skyldig nå, taler i så fall alle bits & pieces av ting som leder bort: smskorrespondanse, hvor han befant seg, åsted, «ransplaner» på usedvanlig listighet i planleggingen, som igjen forutsetter evner som ikke akkurat ekskluderer logikk.
  Litt kronglete forklart, en slags gjensidig ekskluderende argumentasjon..

 5. sebastian

  Uansett hvem som gjorde det så er vi kvitt en kriminell gjeng jæval som har levd og åndet for og forsure Norge.
  La de drepe hverandre, det er det beste som kan skje

 6. Haugenstua

  la dem drepe hverandre,hvor lever du liksom????
  fortjener man å dø hvis man er kriminell,(eller fordi han er utlending)??????

 7. sonja

  hva i helvete snakker du om Sebastian, utlendinger kan dø for en person med et smil. De kan gjøre alt for sine venner og familien… som kan aldri svikte noen om det er venner eller familie.. Hva med dere poteter som har ikke respekt for dere egne som foreldre,søsken og venner… Dere går å selger deres mødre og søstre på gata… Så av hvilken grunn har dere rett til å si stygt om utlendinger..Kriminell sier dere.. se på dere selv enn å peke stygt på andre.. Dere lurer og svikter deres egne…så hva snakker dere om… skam dere!!! Kan dere ikke tenke godt om andre så hold munnen deres lukket… takk. Vi åpner vår hjerte for dere og sier velkommen og dere skytter oss bak ryggen.. sånn er dere!!!

 8. Ali Baba

  Ja fy faen Sonja…du har helt rett. Person med et smil kan utelending dø for. De kan gjøre alt for sine venner og familien….rane gamle damer og selge narko til småbarn – alt for sine venner og familien så de slipper å jobbe på Rimi og odelegge ryggen sin….dere lar oss selge deres mødre og søstre på gata….kan dere ikke selge deres mødre og søstre selv? vi må gjøre all drittjobben for dere….dere ikke engang vite hvem som er faren deres…for dere er ikke så smarte som oss som truer våre damer med at lillebror skyte dem hvis de ikke sitte hjemme og lage mat til vi komme hjem etter slitsom dag med masse narkodealing…..dere lar deres damer gå rundt alene på byen uten ære å kle seg sexy så ærefull utelending bli så kåt at han må straffepule henne……..vi åpner bildøra til våre bakseter for dere og sier velkommen på ransopplegget…og så skytter dere oss baki ryggen……tenk å skyte en ærefull kriminell og voldsmann som hadde rulleblad alle utelending kunne være stolt av….med sånn bra forbilde som far tenk hvor bra kriminelle barna kunne blitt…ingen med så bra ære fortjener bli drept på den måten…men nå han gå rundt i himmelen og smile med sine bollekinn hele tiden….vår månegud ha velsignet han så han aldri trenge dytte i seg viagra lenger….inne i sin burka kan hans kone trøste seg med at han kose seg til evig tid med sine 72 jomfruer….skamme dere vantro nordmenn

 9. Tommy S

  Jeg vil ikke utelukke muligheten for at politiet mener at chileneren er gjerningsmannen. Men at de med tanke på etterforskningen, av taktiske årsaker, velger å la alle tro at de primært mistenker Millehaugen.

 10. Tommy

  Its somthing calles «BAD KARMA»
  You f.u.c.k whit karma, karma F.U.K.C.s you!

 11. ajjabajja

  Hadde egentlig håpet at den samle-dem-som-en-reinflokk-og-la-de-slakte-hverandre-teorien ikke skulle komme opp i her, at den kanskje kunne vært forbeholdt kommentarfeltet på db.no, eller en av de en mengdene blogger der ute som jeg antar skriver sånne ting, men jeg tok visst feil. Sånn for å utdype handler dette innlegget hovedsaklig om det interessante ved mediefremstillingen av denne saken så langt.

 12. mari hjort

  Greit, Ali Baba
  Utlendinger er gjerningsmenn, kriminelle og ødlegger Norge. Hva med dere poteter a? er dere så uskyldige? hvis utlendinger gjør feil så sier man er det så sjokk, han er utlending jo.. hva med nordmenn a? hva sier du om kjøreskolelærer som kjørte i fylla i 180km/t å drepte to uskyldige mennesker kan du si utlending..? hva med en lærer som voldtok en av elevene sine?? utlending?? hva med lomme mannen a? som knuller barn?? utlending han å? hva 11åringe elever som pule foran resten av klassen? seff alle problemer er pga utlendinger.. Jeg lover deg ass dere dritt kjerrings horesønner er ikke akkurat bedre! forresten så bor vi nå her i Norge, har statsborger, spiser at ditt mat, lever av dine skatte penger å klær oss noe av det beste, og til slutt så banker vi dritten ut av deg! Kan du gjør noe med det??? Har du så rett til å kaste oss ut? Om du så kan det så vis oss det.. om du tørr… vi lever her uten at ett mygg som deg, som ikke har betydning kan gjør noe med det.. å så lenge så lever vi av dine penger..!

 13. "Ali Baba"

  «sonja» og «mari hjort»:
  Vanligvis er jeg diplomatisk og løsningsorientert av meg. Jeg kan godt forstå at innvandrere blir provosert når enkelte nordmenn hyller drapet. Men kommentaren til «sonja» bekrefter bare de fordommene mange nordmenn har om mange innvandreres tanker om nordmenn. Og «mari hjort» (som jeg mistenker er samme person som «sonja») forsterker bare bekreftelsen. Jeg skrev en kommentar hvor jeg la meg på samme lave nivå som «sonja». Jeg tok tak i det «sonja» skrev og broderte litt videre på det. Det jeg tilla er basert på ting jeg har fått servert i fullt alvor av pakistanske kamerater da vi var tenåringer: «Dere har ikke kontroll på damene deres så dere vet ikke hvem faren deres er», «dere må tukte deres kvinner, søstre, døttre så de ikke får makt over dere», «dere må gå sammen og hevne de som står dere nær hvis de blir tråkket på – uansett hva de måtte ha gjort for å fortjene å bli tråkket på», «dere er vantro så dere kommer til helvete mens vi kommer til paradis hvor vi får 72 jomfruer og konstant ereksjon».
  Kommentaren min var så voldsomt overdrevet og barnslig at bare en uintelligent person kan la seg provosere av den. Den var myntet på «sonja» for at h*n skulle innse at svaret til Sebastians kommentar bare virker ytterligere polariserende.

  Eksemplene til «mari hjort» er enkelthendelser som, bortsett fra det med Lommemannen, høres ut som udokumentert oppspinn med mindre det kan henvises til lenker. Uansett, hvordan vet du om kjøreskolelæreren, læreren og de kåte 11-åringene ikke er innvandrere?

  Blant nordmenn flest er vel ikke MC-gjengene særlig mer populære enn bokstavgjengene. Men disse kan virke litt vingeklippet av politiet de senere årene og nå er det tilsynelatende bokstavgjengene som står for tur. Ellers er det svært få, om noen, fra Tveita som hyller Tveita-gjengen. Så hvorfor er det slik at bokstavgjengene forsvares av det som kan virke som egne heiagjenger?

  Hvorvidt Jeddi fortjente å dø er det kanskje mest relevant å spørre hans chilenske «kompis» og B-gjengen om?
  Lovlydige, ressurssterke innvandrere tror jeg uansett ønsker folk som Jeddi dit pepper’n gror. I Jeddi’s tilfelle har ønsket deres gått i oppfyllelse for det er vel nettopp der han er nå. Det er de lovlydige innvandrerne som lider mest pga disse gjengkriminelle da de fort blir satt i samme bås av majoriteten.

  Forstår godt at det som innvandrer kan være vanskelig å føle seg godtatt i Norge når nordmenn flest ikke godtar dem fullt ut som «nordmenn», uten at jeg nå skal spore av helt og gå inn på innvandringsdebatten. Allikevel blir jeg forundret over hvor bra tamilene gjør det her i landet. De kommer (i motsetning til pakistanerne) fra et krigsherjet land hvor det primært er deres folkegruppe som blir undertrykket. Nå har jeg riktignok bare én tamilsk kamerat, men han er mer «norsk» og bedre tilpasset norske forhold enn noen pakistaner jeg har kjent. Hva gjør tamilene så mye mer tilpasningsdyktige enn pakistanerne? Ikke det at jeg synes alle pakistanere er så ille men det må jo være en grunn til at de dominerer innvandrergjengene.

  Avslutningsvis vil jeg opplyse «mari hjort» om at jeg aldri har fått bank av en utlending. Jeg er 190 cm høy, veier nesten 100 kg (hvorav lite av dette er fett) og er kampsportutøver. Tror nok jeg hadde gjort kort prossess med de fleste gjengmedlemmer i en ring.
  Poteter er for øvrig brune – de er bare hvite inni.

 14. sonja

  Ali baba vet ikke om du er utlending eller potet men det virker som du er veldig rasist person som har svid mye av utlendinger… Vi jenter er stolt av våre utlendinger som passer godt på oss men hva med deres jenter som er redd fra dere fordi de vet ikke hva en bror eller far kan gjøre med dem osv… De er ikke sikra på dems kropp engang av dere…Våre menn og damer har respekt og ære ikke som dere som fredag og lørdag,,, skjønner du????? Vi jenter selger ikke oss men deres gjør det .. Deres jenter er nesten helt nakne i de dagene for våre utlendinger.. De prøver å fikse alltid en utlending og har barn med dem tilslutt… Hvorfor fikser de utlendinger og ikke en potet,, hvorfor ???? Fordi de føler seg sikra og får respekt fra dem men ikke fra dere poteter.. utlandske jenter elsker å bli tatt vare på fra sin familie..De elsker dette livet som er respekt og ære… Våre menn tvinger ikke oss noe, vi gjør alt for dem med glede.. Vi jenter har ikke noe helvete hjemme,, det er deres jenter som har det og blir sammen med våre utlendinger.. Har du sett våre jenter sikler etter dere poteter…NEI aldri i livet… men deres gjør det etter våre menn ..Vi utlendinger gjør vårt beste for å være gode mot dere men dere er alltid klar for å skyte oss… JEDDI var en god mann og han hadde full respekt ikke som dere… Vi er stolte av han …Jeg kunne dø for han…fordi han var en sånn person som man kan ikke finne her på jorda.. Han var enestående… ikke som dere…

 15. ajjabajja

  Støtter den, og det har jeg for så vidt nevnt i selve innlegget også.

  “Det blir spennede å se om politiet forhåndsdømmer, eller om det er en bevisst kommunikasjon”

 16. ajjabajja

  «Mari Hjort», «Haugenstua» og sist men definitivt ikke minst «Sonja».
  Nivået på det dere har brukt spalteplass på i kommentarfeltet på bloggen min er så bedritent at jeg bare må be dere la være,
  eller så ser jeg ingen annen utvei enn å slette alt sammen og stenge eller moderere feltet mye strengere.
  Det er så flaue, billige og ignorante fordommer dere lirer av dere at det egentlig ikke er verdig en kommentar.
  Gratulerer, dere bidrar til å bygge opp under mine fordommer om trangsynte folk.
  Finn dere et annet forum å forsøple.

 17. sonja

  Jeg skrev som det var…fordi tålte ikke det de mener om utlendinger om skyte hverandre osv…. kriminell så er person for seg selv ikke for andre.. hvordan kan de andre si noe så frekt til dem.. når de ikke kjenner dem en gang!!!!!!!!

 18. sonja

  Gi respekt til andre og bli respektert tilbake… sånn er livet !!!!!!!!!!

 19. sonja

  Det er så vondt å miste en sånn person som var så snill og grei…

 20. Trond

  «Kristian
  januar 23, 2009 at 1:08 pm
  Han skjøt og drepte en fengselsbetjent for så å melde seg dagen etterpå.

  Jeg vet ikke om logikk er hans sterkeste forsvar…»

  Det var fordi det hele var et uhell. Planen var ikke å drepe fengselsbetjenten selvsagt. Fengselsbetjenten gjorde motstand, og skuddet gikk sikkert av i basketaket.

  Dette kunne ikke Millehaugen leve med, og meldte seg umiddelbart.

  Planen var å true seg ut sikkert, ikke drepe en person for å komme ut. Da hadde han jo selvsagt aldri meldt seg.

 21. Stnvagaer

  Off så patetiske kommentarer har eg ikkje hørt på lenge. En person e dø. Og folk som ikkje er i nærhet med hans kjennskap ligge å forhåndsdømme han og hans tilhørighet til miljøet.

  Ikkje løye me lenge har sletet med innvandrepolitikken i Norge. Hadde det bare vært toleranse kombinert med litt klokhet fra begynnelsen av, så hadde ikkje disse forbaska «polett-negerne» fått høre så mye piss av våre fargede borgere eller motsatt.

  Ugress vokse raskere enn blomster seie eg bare liksååååm!

  Og ja…definisjon på ordet «polettneger» –

  Utlendinger er naturlig brune, mens de som er lyse i huden bruker solarium og kaster ett par mynter inn for å få farge… u see?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s