Back he is

Yoda

Yoda

Etter godt over et år med hundesabbat har Yoda kommet hjem. Det er egentlig en lang historie, men forsøksvis kort oppsummert:

En alvorlig hoftesykdom (Legg Perthes) ble avdekket før vi rakk å tegne forsikring… Operasjon i hui og hast, med god prognose. uten at det gjorde den noe mer vellykka, dermed rehab. Halt selv i dag, men ser ikke ut til å ha vondt.

Runder med styrketrening, massasje og løping på en kakkmadadfakkin vanntredemølle. Ikke bare er det surrealistisk og ekstra pes for en about to kælve, men også dyrt. Virkelig dyrt, og på samme tid sprøtt og litt klamt å kunne bla opp for å gi en kjøter fys-i-o-ter-a-pi. Myten om meg som en landsens jente med pragmatisk syn på dyrehold er herved avlivet. Man vil jo det beste for sin skjødehund, aaight. Men når alt var overstått og le bebe kom, er det jo normalt at man blir så stoka på barnet at hunden blir ens dårlige samvittighet. Dermed ble det pause.

En pause som muligens har vart til nå. Yodster har vært på miniturné hos min bror på Adamstuen, og mine foreldre på et småbruk litt øst for byen. Og uten at vi er helt sikre på hva som skjer er han her igjen. Det er ikke til å komme bort fra at det er en kombinasjon av utrolig koselig og litt stress. Han er snill som en bomullsdott, mer enn rimelig lydig (har high fives og sirkushopp på repertoaret, kan dog sette opp en undrende mine når jeg kaller ham inn), og er en strålende fyr på de aller fleste måter. Det medfører riktignok litt ekstraarbeid. På godt og vondt. Pluss: Jeg går mer ut, Kiddo digger ham, og får pent lære seg å respektere dyr (en vind av søskensjalusi light i huset, faktisk) Han er mer eller mindre ti kilo vandrende, hoppende, snusende glede, og mister H tar også ansvar. På nedsiden har man bajs. Selv etter snart to år med bleieskift er det bare ekkelt. Alt det andre, hår, lyd, ånde, kan man fint gjøre noe med, men kabel, må opp, urk!

Planen fremover er: no plan. Så lenge vi hygger oss og ikke får noen savnetmelding fra opphavet, henger vi bare med hr Ulv. Utover det er alt jeg vet er at noen har time hos hundefrissan på torsdag, og det er ikke meg.

dsc_001761

Legg igjen en kommentar

Filed under ymse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s